off line

terug

Uit onderzoek naar vrijetijdsbesteding blijkt dat 12% van onze tijd vrije tijd is.

Nederlanders besteden op een dag van 1.440 minuten 525 minuten aan slapen. Dat is ongeveer een derde van onze tijd (36%). In de resterende 915 minuten neemt mediaconsumptie het grootste deel voor haar rekening met gemiddeld 205 minuten; dat is meer dan de tijd die wij aan werk en studie besteden (196 minuten).

Aan vrije tijd besteden we op een gemiddelde dag 175 minuten, dat is 12% van alle beschikbare tijd.

Ik las pas de tegeltjeswijsheid “neem elke dag een uur vakantie”. Ik heb het meteen opgevolgd en ik constateer nu op basis van het onderzoek dat ik nog twee uur per dag meer moet kunnen recreëren.

De realiteit is anders.

En volgens mij niet alleen bij mij.

Ik voel een constante druk, ik moet.

Werk, gezin, sociale contacten. Ik presteer dus ik besta, druk, druk, druk.

Wellicht een eerste teken van burn out als zelfs leuke dingen als druk aanvoelen.

Tijd voor twee uur extra vrije tijd per dag?

Of is het een teken van deze tijd welk u ook herkent?

Onlangs vergat ik tijdens een uitstapje naar Zuid Limburg mijn telefoon. Het eerste uur was het paniek. Daarna begon het afkicken en kwam de bevrijding en uiteindelijk ontstond het oprechte besef dat ik dat etmaal echt 12% vrije tijd had beleefd.

Ik genoot van mijn omgeving zonder er foto’s van te maken en die worldwide te sharen. Ik deelde mijn ervaringen met mederecreanten live zonder te appen maar juist weer te beppen. Ik genoot van de serveerster met haar zachte G en miste niet langer mijn telefoon met 4G. Toen ik ’s avonds thuis kwam hadden we ouderwetse verhalen voor bij het diner die nog niemand geliked had. Ik sliep de opvolgende nacht zelfs beter.

Ik zoek een ondernemer die hier een businessplan op durft te schrijven.

Daarbij stel ik me een recreatieterrein voor dat wifi vrij is en waar een echte Apple ergens rijp onder een boom ligt om geconsumeerd te worden.

Mijn kinderen noemen me naïef. Ik zie een trend.

Ooit begon de moderne communicatie met telefooncellen waarin je je afzonderde als je wilde communiceren.

Ik denk dat het niet lang meer duurt voordat op recreatiebedrijven de eerste cellen of percelen ontstaan die gegarandeerd offline zijn.

Ik beloof u dat ik meteen bij u boek, zonder kinderen maar met hond, mits die ook offline mag.

Thijs Vossen

Contact

Neem contact op met ons:

Thijs Vossen
06-83167967

Frank Verkoijen
06-36069296

vossen@leisurebrains.nl
verkoijen@leisurebrains.nl