Kijk eens wat vaker in de buitenspiegel!

terug


Nederland kent een fantastisch en gevarieerd aanbod aan vrijetijdsactiviteiten.

Campings, bungalowparken, hotels, indoor- en outdooractiviteiten. Het kan niet op.

Wat echter opvalt is dat veel aanbod in de kern toch vaak op hetzelfde neerkomt.

Fietsen, wandelen, eten, slapen: daar richten we ons op. Oh ja, voor de kinderen hebben we dan nog een kindermenu of een ballenbak in de aanbieding. Natuurlijk weten steeds meer ondernemers een stuk beleving aan hun product toe te voegen, maar de tijd van het parasolletje op het kinderijs of de indoor Soft Play is toch echt wel voorbij.

Beleving is sowieso al weer ingehaald door de betekeniseconomie. Waar beleving vooral staat voor het prikkelen van zintuigen gaat het bij betekenis om het verhaal, waardoor de gebruiker zich ermee verbonden voelt.

Kernvraag zou moeten zijn: Hoe kunnen we bijdragen of meer betekenen in het leven van onze gasten of bezoekers?

Beleving is dus niet minder belangrijk, maar in mijn werk als adviseur merk ik dat het gat tussen de toppers en de floppers groter wordt. Ergens heeft deze laatste groep een afslag gemist. Jarenlang heb ik me lopen te bedenken waar dit verschil toch door veroorzaakt wordt. De ligging van een bedrijf is van belang maar zie ik toch echt niet als de oorzaak. De meest prachtige, goedlopende bedrijven liggen soms op meest onmogelijke plekken.

Het kwartje viel toen ik laatst een tweetal buitenspiegels op marktplaats te koop aanbood.

Als je als ondernemer rustig blijft toeren hobbelt je bedrijf rustig door. Je kijkt af en toe in de binnenspiegel en denkt dit gaat wel goed zo. Tot het te laat is. Wil je voorop gaan rijden, dan moet je gas geven en inhalen. En wat doe je dan? Precies; je kijkt in je buitenspiegel!

Excelleren kun je alleen door naar buiten te kijken, andere bedrijven te bezoeken, collega’s te spreken en kennis te delen. Frontrunners kijken allang niet meer de hele dag in hun binnenspiegel.

Dan zien ze vooral zich zelf.

De buitenspiegel. Daar moet je in kijken!

Kijk je alleen in je binnenspiegel… dan mis je… de afslag!

Wil je een keer binnenstebuiten spiegelen, kijk voor onze buitenspiegels op www.leisurebrains.nl