Een giethoorntje meer of minder

terug

Een Giethoorn meer of minder…

Onder de noemer ‘verruim je blikveld’ was ik vorige week op reis. Tijdens een stop-over in Qatar had ik een prachtig gesprek met de mannen op de foto over wereldse zaken waarbij ik me eens te meer realiseerde dat onze Nederlandse werkelijkheid (als die al bestaat) er ook slechts één is.

Onder het genot van een kop koffie spraken we bijvoorbeeld over de slinkende olievoorraden, de plastic soep en het aankomende WK 2022.

Hun werkelijkheid is er ook slechts één, maar door goed te luisteren doe je in een uur toch veel inzichten op. De olievoorraad houdt volgens hen nog wel 250 jaar stand en van plastic soep hadden twee van de drie nooit gehoord. Het WK is prioriteit één. De rest lijkt bijzaak!

Zijn ze dan alleen met voetbal bezig en interesseert de rest van de wereld hen niet? Nee, dat niet. Het land is net als Dubai bezig met een transitie om inkomsten op termijn niet meer alleen uit olie maar ook uit andere bronnen te genereren. Toerisme zou er daar een van kunnen zijn.

De vraag is niet of ze dat kunnen, maar of ze het gaan doen en vooral hoe men dat gaat doen. Men kopieert op dit moment zo’n beetje de hele wereld, maar met zo een ongelooflijk hoge bouwsnelheid dat de exploitatie de ontwikkeling niet eens bijhoudt. Waar aan de ene kant gebouwd wordt, is twee kilometer verderop de betonrot al zichtbaar.

Ik sprak met hen over het toerisme in Nederland. Men kende uiteraard Amsterdam, maar men werd ook enthousiast over mijn verhalen over vakantieparken in Nederland. Wat ik teweeg heb gebracht weet ik niet.

Een overdekte Elfstedentocht rondom Doha op termijn of een privé Keukenhof voor de Sjeik of toch gewoon een Giethoorntje meer of minder?

Niets is te gek en er is ruimte en geld in overvloed.

Als het hen nog lukt (waar ik niet van zou opkijken) zout water nog sneller om te zetten in zoet water dan blijft het niet bij deze Fata Morgana.

Het is dan ook zeker een aanrader de regio eens te bezoeken als je de kans krijgt.
 

Contact

Neem contact op met ons:

Thijs Vossen
06-83167967

Frank Verkoijen
06-36069296

vossen@leisurebrains.nl
verkoijen@leisurebrains.nl